Kruitkoorts & Oliebollengriep

review1
review2
review3
review4
review5
review6
review7
review8
PlayPause
previous arrow
next arrow

De schrijver, geboren in 1968, vertelt zijn verhaal over de oudjaar avonturen van toen, in 1974 sprong er een vonk over van het eerste sterretje; die vlam is nooit meer gedoofd. Langs een spoor van verhalen over de magische jaren zeventig, de ruigere jaren tachtig en een stukje van de jaren negentig ga je mee langs de oudjaar beleving van toen. De sfeer, de opbouwende spanning van de decembermaand en de ontknoping op oudejaarsavond. Vuurwerk artikelen uit die periode komen weer tot leven in tientallen beschrijvingen. Dit boek is een must-have voor vuurwerk/oudjaar genieters van alle leeftijden.

Begin 2016 had ik een idee om eens wat oudjaar/vuurwerk belevenissen van vroeger uit te tikken, eigenlijk gewoon voor mezelf, een beetje waarom je ook oude foto’s bewaard. Paar A4tjes en dan wel klaar dacht ik, want wat is er over van ~ veertig jaar oude oudjaar herinneringen? Dat liep anders: juist ómdat je er mee bezig bent blijkt dat er veel meer in je geheugen is opgeslagen dan gedacht. Er kwamen hoofdstukken en kon door hulp van derden, oude schoolspullen en m’n oude vuurwerk plak/dagboek op veel zaken een jaartal plakken. Uiteindelijk is het een uitgave geworden van 200 pagina’s en meer dan 300 afbeeldingen. Bij pumbo.nl kwam ik er achter dat je ook zonder uitgever een boek kon uitbrengen. Via ‘Print on Demand’ waarbij je geen investering hoeft te doen voor een dure voorraad boeken zelf de uitgave in boekvorm uitgegeven in 2021.

Interesse? Al zo’n dikke vierhonderd liefhebbers gingen je voor en hebben hun exemplaar besteld via www.boekenbestellen.nl, klik op de afbeeldingen hier onder voor een directe link. Boek komt met een kneiter harde kaft en is gedrukt op zwaar 135 grams papier. 207 pagina’s, 300+ afbeeldingen, meer dan een kilogram aan oudjaar nostalgie. Lees vooral de reviews in de image slider hier boven.

Een van de lezers die een review heeft geplaatst en zegt daarin: “…voor later als er geen vuurwerk meer mag worden afgeschoten…”. Dat is een van de redenen waarom we van privé schrijfsels naar een openbaar boek zijn gegaan. Mocht er dan toch een totaal verbod komen dan ligt er in ieder geval een setje herinneringen vast in tekstvorm voor toekomstige generaties; de uitgave is dan ook opgenomen in de collectie bij de Nationale Bibliotheek; zodat het deel uitmaakt van ons Nederlands cultureel erfgoed.

Het boek is op dit moment alleen te bestellen via www.boekenbestellen.nl, in principe is het niet verkrijgbaar bij de regulieren boekhandel.