Een aantal link's naar andere websites. Het zijn er niet veel, alleen de site's die vuurwerklabels en/of klassiek vuurwerk als hoofd onderwerp hebben staan in de lijst. En dan nog alleen de grotere, veel kleinere sites met labels komen en gaan met de jaren, ze werken slecht, bevatten virussen; die staan er dus niet bij. Heb je een goede link tip of heb je zelf een site die gaat over ouderwets vuurwerk, oudjaar nostalgie en/of labels? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Modern vuurwerk, product filmpjes, show info, etc vindt je op de diverse reguliere vuurwerk sites zoals: Freakpyromaniacs.com, vuurwerkfans.nl en Vuurwerkcrew.
 
Het eerste Nederlandse vuurwerkmuseum, dé archief website waar alles te vinden is op klassiek vuurwerk gebied, honderden folders, tientallen catalogi van Chinese en Duitse vuurwerk fabrikanten. de site heeft een forum om eens lekker bij te kletsen over van alles en nog wat.  Aan de website zijn een groot aantal zeer enthiousiste medewerkers verbonden die met regelmaat de meest bijzondere vondsten doen op klassiek consumenten vuurwerk gebied. 

De site van Francois, de beschermheilige van het Nederlandse knalvuurwerk. Zeer veel mooie foto's van Nederlands knalvuurwerk, meestal van toen, ook een aantal van nu. Francois heeft door de jaren heen diverse fabrikanten/importeurs zo ver gekregen om ouderwets label artwork weer op de etiketten van nu te drukken. Momenteel heeft Francois weinig tot geen tijd om de site levend te houden, de laatse jaren weinig tot geen update's. Da's best jammer.
 

 

100% label site van Amerikaanse bodem, waar labels verzamelen een meer algemene hobby is dan in Europa. De firecracker historie gaat in de US terug tot in begin 1900, labels uit die periode wisselen voor duizenden dollars van eigenaar, e.e.a gaat er zeer professioneel aan toe. (Check ebay maar eens met het trefwoord 'firecracker') Ook een aantal Europese labels zijn er te zien, de voorlopers van labels die wij kennen uit de jaren 70. Klassiek vuurwerk liefhebbers moeten deze site gezien hebben.

 


www.oudennieuwarchief.nl

De site van Marty, vroegâh dude van het eerste uur. Op Marty's site vindt je veel collectie foto's van de jaren 70 en 80, veel foto's zijn een lust voor het oog als je van klassiek vuurwerk houdt. Ook diverse geluids fragmenten van jaarwisselingen van héél vroeger. De filmpjes van de jaren 90 zijn ook om te smullen. Niet twijfelen maar klikken; zuivere oudjaars nostalgie.

 

 
Het digitale vuurwerkmuseum van onze westelijke buren, United Kingdom. Veel high-res foto's van vuurwerk items en scans van labels. Engeland heeft een zeer rijke (consumenten) vuurwerk geschiedenis met diverse eigen fabrikanten en een eigen stijl kwa labels en artwork. De site is een wirwar van links, HTML uit 1990, zeg maar. Zeer onoverzichtelijk, de inhoud maakt dan weer een hoop goed. Deze moet je gezien hebben.
 

 
Duitsland heeft een zeer rijke consumenten vuurwerkgeschiedenis, het wel en wee daarvan vindt je op deze site.  Veel foto's van verzamelaars, filmpjes van ouderwetse bollers en labels. De scheiding tussen West en Oost Duitsland bestaat al een tijdje niet meer niet meer, de diverse foto's van vuurwerk uit die tijd laten heel goed het verschil zien tussen de 'twee' Duitslanden. Aanrader.
 

 
Naast traditionele websites zijn er tegenwoordig andere manieren om foto's te delen, zonder het 'gedoe' van een eigen site toch allerlei zaken delen met andere, erg handig. De foto share site Flickr is daar een goed voorbeeld van. Ik noem een paar zeer interressante pagina's:
 
Mr Bricklabelde pagina van Mike McHenry met een groot aantal labels 
Pyrofilepagina van Nan Yang, let op de aanwezige labels met nederlandstalige gebruiksaanwijzing.
Vintagepyrovan Kevin Rath, hoofdzakelijk firecracker abels van amerikaanse bodem.
Zeny's firecracker collectionpagina met naast labels ook foto's van klassiek vuurwerk.